Eiland Leerdam

Wonen op een eiland

vanaf 2026

Vernieuwing Eiland Leerdam

Begin 2023 ondertekenden woningcorporatie voor ouderen Habion en ontwikkelende bouwer Trebbe de intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van Het Eiland in Leerdam. De herontwikkeling omvat de vervangende nieuwbouw van het voormalige verpleeghuis, de vervangende nieuwbouw of renovatie van 58 bestaande appartementen en de verduurzaming van 79 appartementen. Met de herontwikkeling krijgt het volledige gebied een stevige impuls en is Eiland Leerdam straks toekomstbestendig, duurzaam en vooral een plek om gelukkig oud te worden.

In beeld: reuring in Leerdam, jong en oud samen, actieve bewoners! (voorjaar 2023) (3)

Genieten op buurtbarbecue Eiland Leerdam met wethouder Shalandra Hitipeuw (5 juli 2023)

In het bijzijn van niemand minder dan wethouder Shalandra Hitipeuw organiseerden de actieve bewoners van het Eiland in Leerdam op dinsdag 5 juli een barbecue voor bewoners en buurt. Bij die gelegenheid informeerden woningcorporatie Habion, ontwikkelende bouwer aannemer Trebbe en architectenbureau SVP de belangstellenden over de laatste stand van zaken over de plannen met het Eiland. Al met al werd het een mooie bijeenkomst, waar bewoners, buurt én de wethouder enthousiast over waren. De wethouder was onder de indruk van de organisatiekracht van de bewoners. Ook prees zij het participatieproces over de plannen voor het Eiland.

Op 12 september om 19.30 uur is de volgende Gangmaker. Bekijk de uitnodiging

Bekijk hier het verslag van Barbecue en Gangmaker

Bekijk hier de presentatie van de architect

Activiteiten najaar 2023

 • 4 december vanaf 18.00 tot 20.00 uur samen eten (door wijkraad). Activiteit waarvoor u zich moet aanmelden

  bij de Wijkraad

 • Bewoners en buurt voltallig achter de gekozen richting (16 mei 2023)

  Op dinsdag 16 mei was op het Eiland in Leerdam de drukbezochte Terugkombijeenkomst van het project om deze mooie plek in Leerdam een stevige impuls te geven. Op deze avond vroegen  initiatiefnemers Habion en Trebbe aan de vele (buurt-)bewoners of de wensen goed waren vertaald in de gepresenteerde voorlopige plannen. Het antwoord was volmondig ‘ja’. Dat betekent dat de plannen de komende tijd verder worden verfijnd. Betrokkenen en belangstellenden worden hiervan met achtwekelijkse Gangmakerbijeenkomsten op de hoogte gehouden. De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 5 juli. Dan combineren we de informatie met een barbecue.

  Bekijk hier de presentatie

  Kaders voor het nieuwe plan

  Bij de planontwikkeling zal ook rekening worden gehouden met diverse kaders. U kunt daarbij denken aan betaalbare en duurzame woningen, een mix tussen sociale huurwoningen en vrije sector, voldoende woningen om zoveel mogelijk ouderen een goede woning in Leerdam te kunnen bieden, stedenbouwkundige voorwaarden van de gemeente.
  Hier vindt u de kaders in uitgebreide vorm.

  Bekijk hier de foto’s van de Paasbrunch door Gapph op 6 april 2023 (6)

  Impressie (8)

  Blijf op de hoogte

  Mis niks en schrijf u in voor de Nieuwsbrief Eiland Leerdam. Zo blijft u op de hoogte van alles wat er speelt. Helaas kunt u zich hier niet inschrijven voor een woning. Dat komt pas in een later stadium. We houden u daarvan op hoogte.

  Vragen?
  Neemt u dan contact op met het team Leerdam. U kunt een mail sturen naar leerdam@habion.nl of bellen via telefoonnummer 030 220 4704.

  Nieuwsbrief Eiland Leerdam